schoolklas op boerderij weelderen | Sanne van Raalte
Foto van Sanne van Raalte

Sanne van Raalte

Elk kind naar de boerderij

‘Elk kind is op de basisschool naar een boerderij geweest.’ Dat is waar ik samen met mijn collega-educatieboer(inn)en van Boerderij Educatie Nederland voor ga! En daar zijn we al een flink eind mee op weg. Dankzij onder andere subsidie van ZuivelNL kunnen leerlingen voor een klein bedrag een les bij ons op de boerderij volgen. En dat is mij toch een partijtje leuk!

Belevend leren staat centraal, dus de kids gaan lekker zelf aan de slag. Je eigen boter maken, ruiken aan het eten van de koeien en ontdekken wat wormen in de grond te maken hebben met je dagelijkse glas melk. De jongens en meiden stappen standaard met een dichtgeknepen neus de stal binnen. Twee uur later sta ik – letterlijk- handtekeningen uit te delen en wil de halve klas op de boerderij komen werken. Fantastisch om te zien!

Tijdens de ‘week van ons eten’ van 5 tot 12 oktober mag ik, net als al mijn Gelderse collega’s, een les boerderijeducatie weggeven op onze boerderij Weelderen in Putten. Met dank aan provincie Gelderland! Een mooie kans voor scholen in onze mooie Gelderse Vallei. Dus ben je ouder van een kind in de basisschoolleeftijd? Tip dan de meester of juf van je kind. En leerkrachten: grijp deze kans om je leerlingen een onvergetelijke lesdag te bezorgen!

Aanmelden kan via www.lerenbijdeboer.nl, of neem even rechtstreeks contact met mij op. Graag tot ziens tussen de koeien! 

PS Grote mensen zijn ook welkom hoor, maar dan voor een workshop échte koeien melken 😁.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.

Deel deze blog